Piekarnie:

Paliwo pellet cieszy się dużym uznaniem w piekarniach, gdzie możliwe jest  ogrzewanie pieców do wypieku pieczywa.
Spalanie pelletu w piecach ceramicznych (węglowych) automatyzuje wypiek, eliminuje czarny dym z komina i złą emisję spalin i w efekcie obniża opłatę środowiskową.
Palniki cechuje automatyczny zapłon i wygaszanie, montowany jest w drzwiczkach załadunkowych. W razie nagłej potrzeby, w każdej chwili można go zdemontować i ogrzewać tradycyjnie. Palnik osadzony jest w specjalnej flanszy, najczęściej na specjalnym wózku.

Zewnętrzny termostat podaje do palnika sygnał do grzania większą lub mniejszą mocą. Pelet spalany jest bardzo czysto, co cieszy sąsiadów piekarni oraz obsługę, która musi tylko raz na tydzień  wybierać popiół. 


Zadzwoń do nas aby zapytać o szczegóły. 

Przyjedziemy na spotkanie na którym rozwiejemy wszystkie Twoje wątpliwości.

Zapewniamy serwis oraz codzienne wsparcie telefoniczne.

Poniżej przykład palnika na pellety w piecu piekarniczym RRK-16.

Wygodny wózek na niepalnych kołach ułatwia obsłudze okresowe  wysunięcie palnika z komory spalania. Rama chroni palnik przed uderzeniem, stanowi  jednocześnie  uchwyt do wysuwania palnika. Wyważona konstrukcja eliminuje konieczność podnoszenia ciężkiego palnika (dbanie o bezpieczeństwo i zdrowie pracowników). Regulowana wysokość kół i nóżek pozwala na odpowiednie wypozycjonowanie  palnika.
Obrotowa komora spalania zapewnia czystość palnika w trakcie nieprzerwanej i trudnej pracy.